Mancare fara foc: retete raw, delicioase, sanatoase, rapide, nutritive.

joi, 11 octombrie 2012

Salata Kale cu struguri si dressing cu mac

Salata de Kale este un aliment minune, frunzele sale de un verde inchis sunt pline de vitamine si minerale.
Desi multora nu le place aceasta salata, din cauza structurii fibroase si gustului putin amarui, exista un remediu ce i-ar convinge sa savureze salata Kale.

Frunzele de salata Kale se pot masa inainte de a pregati salata, pentru a le transforma din tari si fibroase in moi, catifelate si cu un gust dulceag.
Prin masarea frunzelor legaturile moleculare din celuloza continuta se rup, si ele devin matasoase, usor de manevrat, digerat si se pastreaza pentru cateva zile in firigder fara a-si schimba foarte mult proprietatile.


Dupa ce au fost spalate si sterse frunzele, se taie in fasii mai mici si se freaca viguros unele de altele pentru cateva minute pana devin moi, intr-un vas mai mare unde s-a pus initial un dressing format din ulei de masline presat la rece, sare de mare, sucul de la o lamaie.

Astfel masate frunzele de Kale sunt o baza superba pentru salate dar si pentru un delicios sandwich raw.

Reteta Salata Kale cu struguri - Ingrediente:

  • salata Kale, masata si pregatita anterior;
  • 1 avocado bine copt;
  • 30 gr seminte de pin; 
  • struguri - cat doriti;
  • dressing cu mac;
Se taie avocado cubulete, se adauga peste frunzele de Kale taiate anterior, strugurii, se adauga semintele de pin si dressingul cu seminte de mac, care se pregateste dupa reteta de mai jos:

Reteta Dressing cu mac pentru salata:

  • 50 ml ulei masline;
  • 2 linguri otet de mere;
  • 1 lingurita mustar Dijon;
  • 1 ceapa verde;
  • 1 lingurita seminte de mac;
  • 1 lingurita miere;

Se amesteca toate ingredientele si se adauga sare.






Read More

© 2011 Retete Raw, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena